287324268_5213389898707155_5015886507074402673_n (1)

Activiteiten

Als vereniging hebben we veel activiteiten ter verdieping of gewoon als ontspanning! Lees hieronder meer over hoe we die vorm geven.

297262064_2364826397016485_6622457224173303019_n

Kringen

De hoofdactiviteiten van de vereniging zijn de kringavonden. Voor een kringavond eet je altijd met de hele vereniging of alleen met je kring. Omdat we natuurlijk onze Brabantse achtergrond niet vergeten is het sociaal verplicht om een echt Bourgondisch 3 gangen menu te eten. Dit kan zo moeilijk zijn als je het zelf maakt als het maar 3 gangen zijn. Tijdens de kringavonden lezen we uit de Bijbel en doen we Bijbelstudies over verschillende thema’s en teksten. Je trekt een jaar lang met je kringgenoten op en je leert elkaar dus goed kennen!

WhatsApp Image 2022-12-02 at 20.49.05

Ontspannen activiteit

In het jaar worden meerdere malen ontspannen activiteiten georganiseerd door de Activiteitencommissie. Deze activiteiten kunnen bestaan uit een spel, barbecue, kerstdiner of een andere gezellige activiteit, zoals het kijken van een film.

Het verenigingsjaar wordt altijd afgesloten met een niet te vergeten slotweekend, waarin we samen nog één keer gezellig verbroederen voor we de zomervakantie ingaan.

WhatsApp Image 2022-12-02 at 20.56.17

Verdiepingsavonden

Verdiepingsavonden kunnen bestaan uit 3 verschillende activiteiten. Al deze activiteiten bieden verdieping aan op geloofs- en persoonlijk vlak. Deze activiteiten worden georganiseerd door de Bijbelcommissie. Deze verdiepende activiteiten worden verdeeld in discussieavonden, sprekersavonden of Kring-in-Groot. Het doel van deze avonden is meer over God te leren en je persoonlijke relatie met God te verbeteren.

Gespreksavond

Op een gespreksavond gaan we met de hele vereniging in gesprek over onderwerpen die christenen bezig kunnen houden. Dit zijn onderwerpen zoals (homo)seksualiteit, twijfel in het geloof, maar ook evangelisatie. Dit doen we om een mening te vormen in deze onderwerpen en van elkaar te leren.

Sprekersavond

Bij een sprekersavond komt er een bekende of minder bekende spreker langs die een preek houdt over speciale onderwerpen voor jongeren.

Kring-in-Groot

Een concept dat we al een paar jaren als zeer waardevol ervaren, zijn de Kring-in-Grootavonden. Een van onze kringen bereidt voor die avond een bijbelstudie voor en deze zullen we gezamenlijk maken, om vervolgens in onze kringen dieper in te gaan op de stof. Dit helpt ons ook om te leren van hoe onze andere leden in het geloof staan en dit uitoefenen.

Praise & Prayer

Bij een Praise & Prayer komt ieder die wil, samen om te zingen. Naast zingen is er uiteraard een moment voor verdieping en gebed.

WhatsApp Image 2022-12-02 at 20.49.05 (1)

Landelijk verbroederen

Gedurende het jaar worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor en door de verenigingen die aangesloten zijn bij V.C.S. Ichthus Landelijk.

Ichthus Retraite

Ieder najaar komen ongeveer 380 Ichthianen uit het hele land een weekend bij elkaar om stil te staan bij een thema. De Retraite wordt elk jaar in Helvoirt (dichtbij ’s-Hertogenbosch!) gehouden in het Emmaüsklooster. Dit jaar wordt de Retraite georganiseerd door Ichthus Amsterdam, Ichthus Arnhem, Ichthus Dronten en Ichthus Utrecht en is het thema ‘Where do I fit?’. De Retraite vindt dit jaar plaats op 26 tot en met 28 november.

Synergetisch Introductieweekend

Aan het begin van elk verenigingsjaar, als de introductieperiodes ongeveer voorbij zijn, wordt het SIW georganiseerd. SIW staat voor Synergetisch Introductieweekend. Synergie is zeer belangrijk voor kleinere verenigingen, want samengaan van delen levert meer op dan de som der delen. Samen met Ichthus Arnhem, Dronten en Breda zoeken we een mooie locatie in ons mooie Nederland op om een tof introductieweekend te houden, waarin we meer over God, elkaar, de verenigingen en niet te vergeten brassen kunnen leren.

Ichthus Landelijk Gala

Dit jaar zal de zevende editie van het Ichthus Landelijk Gala plaatsvinden. Dit gala vindt plaats in januari en wordt georganiseerd door onze vereniging en Ichthus Rotterdam. Tijdens dit gala in 2015, 2018, 2019 en 2021 was onze vereniging met het hoogst percentage leden aanwezig en dat heeft geleid tot het winnen van de V.O.I.T.U.R.E., wat staat voor: Vorstelijke Opkomst van Ichthianen Trofee voor Uitmuntende Representatieve Eendracht. Vele jaren hebben we deze Trofee mee naar huis genomen, dus natuurlijk willen we dat ook komend jaar doen.

Ichthus Landelijk Sportdag

Elk jaar wordt er ook een sportdag georganiseerd voor liefhebbers van volleybal en zaalvoetbal. Leden van Ichthus verenigingen kunnen zich met een team aanmelden. De sportdag zal dit seizoen plaatsvinden op zaterdag 26 maart 2022.